bedrijfslogo AenA-Appdesign
Menu

Gebruikers van eBlog

Zodra u uw eBlog site start bent u als gast aangemeld. Als gast bent u beperkt tot het bekijken van blogposts. Om meer rechten te krijgen binnen eBlog moet worden ingelogd. Als gast kunt u zichzelf registreren. U verkrijgt daarmee de status van een gebruiker. Om zelf blogposts en categorieën te kunnen beheren, dient u eerst door de administrator als behandelaar toegevoegd te worden.

Een gebruiker kan maar 1 keer ingelogd zijn in het eBlog systeem. Als een gebruiker twee schermen opstart en op beide schermen inlogt als dezelfde gebruiker, dan zal het scherm waarmee als eerste is ingelogt een foutmelding geven. U kunt in dat geval op de [refresh] knop van uw browser drukken om als gast verder te gaan.

eBlog kent 4 verschillende soorten gebruikers:

 1. De administrator
 2. De behandelaar
 3. De gebruiker
 4. De gast

De administrator

De administrator is de gebruiker die het eBlog systeem beheert. Zo kan de administrator bedrijfsgegevens wijzigen, behandelaars toevoegen of verwijderen en de systeemlog bekijken. Als een administratie in eBlog wordt aangemaakt, dan is in eerste instantie alleen de administrator aanwezig. Het eerste dat een administrator zal doen is een behandelaar aanmaken. Daarover hieronder meer.

De behandelaar

Binnen eBlog kunnen meerdere behandelaars worden toegevoegd. Behandelaren kunnen tegelijkertijd in het systeem aan het werk. Zodra u als behandelaar bent aangemeld ziet u een aantal opties verschijnen boven de afbeelding van de blogpost. Hieronder een korte uitleg over de verschillende opties:

 • Blogposts beheren, hiermee krijgt u in lijstvorm alle blogposts te zien. U kunt eenvoudig blogposts filteren middels de invoerbalk bovenaan de lijst. U kunt ook een blogpost wijzigen door op het pen symbool te klikken boven de blogpost afbeelding.
 • Categorieën beheren, hiermee krijgt u in lijstvorm alle categorieën te zien. Categorieën zijn een hulpmiddel om blogposts op een logische manier te ordenen.
 • Gebruikers beheren, hiermee krijgt u een overzicht van alle gebruikers die zich hebben geregistreerd zodat zij reacties kunnen geven op blogposts.
 • Notificaties beheren, hiermee krijgt u een overzicht van alle gasten die hebben aangegeven een notificatie te willen ontvangen als er een nieuwe blogpost wordt aangemaakt.
 • Afbeeldingen beheren, hiermee krijgt u een overzicht van alle afbeeldingen die worden gebruikt in uw eBlog administratie. U kunt eenvoudig afbeeldingen toevoegen door deze vanuit een verkenner scherm naar het afbeeldingen scherm te slepen en daar los te laten.
 • Uw instellingen beheren, hiermee kunt u uw eigen gegevens beheren zoals login, naam, e-mailadres en wachtwoord.

De gebruiker

Als een gast zich registreert, dan wordt deze als gebruiker toegevoegd aan het eBlog systeem. Bij registratie wordt een mail gezonden naar het opgegeven e-mailadres met een gegenereerd wachtwoord. Een gebruiker kan naast het raadplegen van blogposts ook reacties geven.

De gast

Als een bezoeker op een eBlog website komt, dan wordt deze automatisch als gast geregistreerd. Een gast kan zich registreren waarna hij tevens kan inloggen als gebruiker.

  eBlog login

  Uitleg